top of page
EcoTour-01.png

Kulla Dula

KULLA DULA është një shtëpi shumë tradicionale dhe unike e ndërtuar në fund të shekullit të 18-të, një shtëpi tipike shqiptare prej guri me mure guri shumë të trashë. Shtëpia ka një histori të gjatë dhe të pasur dhe i ka mbijetuar shumë luftërave të së kaluarës. KULLA DULA është përdorur edhe si shkollë gjatë luftërave të ndryshme dhe historikisht ka strehuar shumë refugjatë në të kaluarën. Karakteristikë tjetër e rëndësishme e kësaj shtëpie është dera e bukur e hyrjes (qemer) me hark prej guri në gjendjen e saj origjinale.

Kulla Dula tashmë është kthyer në bujtinë dhe shërben si një biznes familjar i qëndrueshëm.

bottom of page