top of page
EcoTour-01.png

Pazari i Madh

Çarshia e Madhe, e njohur edhe si Çarshia e Vjetër në Gjakovë, është pazari më i vjetër në Kosovë. Çarshia e vjetër është zemra e ekonomisë në Gjakovë, në qytetin e tregtisë dhe mallrave që u shërbente fshatrave përreth komunës së Gjakovës, zonës së Junikut dhe zonës malore të Gjakovës.

Aty prodhoheshin Veshje Kombëtare dhe armë të cilësisë së lartë të kohës, pas luftës së fundit pazari u zgjerua për t'u bërë vend atraksioni për qytetarët, si vend tradite, por prodhimi u reduktua shumë!

bottom of page